Home
     Login
     Alege un careu
     Inregistrare user
     Intrebari
     Premii
     Articole
     Sponsori
     Contactati-ne
 

     Site-uri de rebus
     BLOGNOTES REBUS-
               ENIGMA
     rebusmania-blog-
               ciocianu

Acest site este dedicat pasionatilor de cuvinte incrucisate. Puteti participa atat ca vizitator cat si ca utilizator inregistrat. Deosebirea este ca fiind inregistrat, puteti salva careurile in orice stadiu si reveni mai tarziu pentru a continua dezlegarea lor. Inregistrarea este gratuita iar informatiile pe care ni le oferiti, minime de altfel, nu vor fi folosite decat pentru uz intern. In nici un caz nu le vom instraina, in nici un fel. Pentru mai multe amanunte, va rugam sa cititi raspunsurile de mai jos.

Intrebari frecvente:

De ce sa ma inregistrez ca utilizator?
Cat costa inregistrarea ca utilizator?
Ce faceti cu informatiile pe care le stocati despre utilizatori?
Daca nu ma inregistrez ca utilizator, pot totusi rezolva careuri?
Cum e cu premiile?
Am terminat un careu dar este afisat ca rezolvat incorect
Cum pot vedea solutia unui careu sau a unei probleme
Sunt autor de probleme rebusistice. Va pot trimite un material spre publicare?
Careurile folosesc î sau â?
Am uitat parola...
Cum va contactam?
As dori sa devin sponsor al acestui site
De ce sa ma inregistrez ca utilizator?
Calitatea de utilizator inregistrat va ofera multiple avantaje:
  • de a salva careurile in orice stadiu de rezolvare pentru a continua dezlegarea lor mai tarziu
  • de a putea fi contactati atunci cand avem anunturi de facut
  • de a primi premii
  • de a vedea statistici care arata ce careuri aveti in lucru si care au fost rezolvate corect
  • de a avea acces la alte genuri de probleme enigmistice in afara de careuri obisnuite
Cat costa inregistrarea ca utilizator?
Nimic, totul este gratuit. Chiar daca planuim ca in viitor sa adaugam noi sectiuni care sa fie accesibile doar membrilor platitori, aceasta nu va afecta caracterul gratuit al site-ului, asa cum este in ziua de astazi.
Ce faceti cu informatiile pe care le stocati despre utilizatori?
Nimic. Le pastram doar pentru a fi folosite pe site-ul acesta. Nu le vindem, inchiriem sau imprumutam. Nu va bombardam cu mesaje fara rost. De altfel, nu va trimitem nici un mesaj daca nu optati pentru a primi mesaje de la noi (in pagina de inregistrare).
Daca nu ma inregistrez ca utilizator, pot totusi rezolva careuri?
Sigur! Singurul dezavantaj este ca nu veti putea vedea solutia unui careu sau a unei probleme enigmistice si nu puteti salva rezolvarile, partiale sau finale; prin urmare nu veti putea primi nici premii Alegeti un careu si... spor la lucru.
Am terminat un careu dar este afisat ca rezolvat incorect
Numai pentru utilizatorii inregistrati: La terminarea rezolvarii unui careu, programul analizeaza solutia in mod automat si o marcheaza ca fiind corecta sau nu, in pagina Alege un careu. In cazul in care veti vedea ca rubrica "Terminat" arata acum DA, dar rubrica "Corect" arata NU, va rugam sa revedeti solutia. Corectati si salvati din nou. Problemele curente observate sunt:
  • Folosirea unui 0 (cifra zero) in loc de litera O (litera o mare)
  • Introducerea unui spatiu (blank) in loc de o litera; cum numai un caracter este permis in fiecare casuta, va parea ca si cum nimic nu poate fi introdus in acea casuta
  • Folosirea unui 1 (cifra unu) in loc de litera I (litera i mare)
  • Folosirea unui plural in loc de singular
Cum pot vedea solutia unui careu sau a unei probleme
Aceasta posibilitate este accesibila numai utilizatorilor inregistrati: Fiecare careu sau problema enigmistica are sub grila doua link-uri: catre o pagina unde se poate tipari rezolvarea in curs si catre o pagina unde se poate vedea (si tipari) solutia. Evident, solutia nu este prezentata pentru careurile sau problemele premiate, nu ar mai avea sens concursul si premiul. De asemenea, solutia nu este prezentata pentru unele careuri sau probleme decat dupa o vreme, pentru a nu va rapi placerea dezlegarii.
Cum e cu premiile?
Premiile sunt oferite celui mai bun dintre rezolvitori, pentru un careu si intr-un interval stabilite de noi. Premiul si data finala de primire a solutiilor sunt precizate aici. Astfel, pentru fiecare interval, un careu va fi desemnat ca "aducator de premii". Rezolvarea acestui careu va da sansa de a castiga premiul. Daca mai multi concurenti rezolva careul corect, premiul va fi acordat prin tragere la sorti. Utilizatorii inregistrati vor vedea daca au rezolvat careul corect si, in plus, ce sansa au la castigarea premiului (in functie de cate rezolvari corecte au fost inregistrate).
Sunt autor de probleme rebusistice. Va pot trimite un material spre publicare?
Sigur, asa cum se poate remarca si în pagina principala, chiar va rugam. Fiecare autor primeste credit pentru lucrarile trimise. Deocamdata ajutorul Dvs. este benevol. In viitor, speram sa atragem fie sponsori, fie participarea unui anumit numar de membri platitori care sa ne dea posibilitatea sa va rasplatim pentru eforturile Dvs.
Formatul trimiterii: în format TEXT (.txt) sau Word (.doc). Va rugam foarte mult NU trimiteti fisiere in alte formate căci riscati ca materialele să nu fie verificate. Introduceti grila în interiorul fisierului .txt sau .doc. Definitiile trebuiesc scrise după modelul clasic, asa cum bine se poate observa si pe site. Caracterele speciale pot fi omise, le adaugam noi unde este nevoie.
Materialele se trimit pe adresa trimite_material [at] rebusmania [punct] com.
Careurile folosesc î sau â?
Ambele variante sunt admise. Insa varianta cu â este cea preferata, astfel incat careurile care nu o respecta vor avea o nota in sensul acesta sub titlu.
Am uitat parola...
Nici o problema. Vizitati pagina aceasta si o veti primi la adresa email cu care v-ati inscris ca utilizator.
Cum va contactam?
Folosind pagina aceasta.
As dori sa devin sponsor al acestui site
Va multumim mult pentru initiativa. Va rugam folositi pagina aceasta pentru a ne contacta.